— donderdag 14 april 2011, 09:10 | 0 reacties, praat mee

Onderzoek naar fusie mediafondsen

Er komt een onderzoek naar een mogelijke fusie tussen het Mediafonds, het Stimuleringsfonds voor de Pers en het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Dat meldt Hans Maarten van den Brink, directeur van het Mediafonds, in een artikel van 609, het kwartaalblad van het Mediafonds die samen met De Nieuwe Reporter een serie maken over het verder moet met de publieke omroep nu er grootscheepse bezuinigingen en hervormingen voor de deur staan. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) moet bezuinigen, een bezuiniging die oploopt tot 200 miljoen euro in 2015. Het budget van de NPO bestaat uit zo'n 750 miljoen euro en de omroepdirecties denken zelf zo'n vijftig miljoen euro te kunnen bezuinigen door efficiënter te werken en te snijden in het aantal omroepen. Deze zomer zenden de minister en de staatssecretaris brieven aan de Tweede Kamer waarin ze uiteenzetten hoe ze door nieuwe wetten en besluiten vorm geven aan het cultuur- en het medialandschap. Meer bij DNR

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.