— donderdag 31 januari 2013, 13:42 | 8 reacties, praat mee

Villamedia magazine wordt maanduitgave

Villamedia magazine wordt vanaf eind maart een maandblad. Het eerste nummer wordt, als alles volgens planning verloopt, ten doop gehouden op het Interviewgala op 20 maart en de uitreiking van De Tegel jaarprijzen op 21 maart. Tot nu toe verschijnt het vakblad voor journalistiek elke twee weken. Met de overgang naar een maandfrequentie worden de bladformule en de vorm gewijzigd. Zo zal elk nummer een dossier bevatten waarin een aspect van de journalistiek nader wordt uitgewerkt. Verder is er extra aandacht voor fotografie en komen er twee essays in elk nummer. In het magazine is geen ruimte voor nieuwsberichten. Daarvoor is de site van Villamedia. Het eigen nieuws daarop krijgt de komende maanden meer aandacht.

Reden voor de frequentiewijziging is de behoefte aan meer verdieping in het magazine en meer nieuws op de site. Ook wordt met de maanduitgave bezuinigd op druk en distributie en in mindere mate op de redactionele kosten.

Bekijk meer van

Villamedia

Praat mee

8 reacties

Bart Brouwers, 31 januari 2013, 18:41

Die opzet klinkt logisch en veelbelovend. Succes!

Hans Heynen, 3 februari 2013, 22:11

Erg mager 1 x per maand een Villamedia. Verdiepen kan ook met een 14 daagse frequentie. Jammer ook dat het vak- en vakbondsnieuws verdwijnt. Het lijkt vooral een bezuiniging.

Dolf Rogmans, 4 februari 2013, 09:42

@ Hans Heynen. Eens dat het ook om de 14 dagen kan. Per maand is wat ons betreft de beste keuze binnen de mogelijkheden. Het vakbondsnieuws is er al bijna 5 jaar uit. Het nieuws 2 jaar. En de rubriek De Aftrap, een soort van nieuws, vervalt in de nieuwe opzet helemaal. Dus dan is de site de nieuwsbrenger.

Nico Kussendrager, 4 februari 2013, 12:20

Mag ik hopen dat de naam VillaMedia (weer) verandert in De Journalist. ‘Journalistiek’ is een vak, een professie met eigen waarden en normen, op verschillende platformen. ‘Media’ een containerterm die eerder doet denken aan MediaMarkten en MediaGroepen dan aan journalistiek.

Sara Madou, 4 februari 2013, 13:10

Ik neem aan dat het abonnementsgeld daar dan ook op aangepast zal worden?

Ton Voermans, 4 februari 2013, 14:16

Kan dan meteen de koppelverkoop met het lidmaatschap van de NVJ ophouden?

Petra Kruijt, 7 februari 2013, 10:15

Eens met Ton Voermans; ik zou ook graag het magazine los kunnen kopen.

Dolf Rogmans, 7 februari 2013, 12:06

@ Petra en Ton: Je kunt lid zijn van de NVJ zonder het tijdschrift te ontvangen (weet niet of dat korting oplevert) en je kunt abonnee zijn zonder lid, zie http://www.villamedia.nl/magazine.
Los kopen kan alleen digitaal.
@ Sara de abonnementsprijs blijft gelijk. De frequentie wijzigt, maar per saldo krijg je hetzelfde. Wat er met de kwaliteit gebeurt, laat ik graag aan jouw oordeel over tzt.

@ Nico We houden het bij Villamedia. Is destijds om praktische reden voor gekozen (website was al succesvol) en inhoudelijke reden: het vak van journalist verandert, de grenzen van het vak worden verlegd en die zoektocht daar willen we graag onderdeel van uitmaken. Dus ook mensen aanspreken die zich nu geen journalist (meer) noemen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.