training eu starters

— donderdag 30 april 2015, 10:54 | 0 reacties, praat mee

Kek Mama op de schop

De glossy Kek Mama is vernieuwd. En niet een beetje. De vormgeving ging op de schop, en ook de inhoud is omgegooid. Nieuwe rubrieken, nieuwe columnisten, een nieuwe insteek. Sara van Gorp, die eind vorig jaar werd aangesteld als hoofdredacteur, wil duidelijk een andere kant op met het magazine 'voor iedere vrouw die ook moeder is'. Het criterium bij alle nieuwe dingen die werden bedacht was: word je er blij van? Wil je het ook nog lezen als je ’s avonds uitgeteld op de bank ligt?, zegt Van Gorp. Humor en zelfrelativering werden de nieuwe sleutelwoorden. Laatste wijziging: 30 april 2015, 15:08

Dus lezen we ‘En nu een witte wijn’ over moeders die naar dergelijke hulpmiddelen grijpen op hysterische middagen waarop Play-Doh taartjes moeten worden gebakken en Legotorens gebouwd. ‘Ik giet wat port in mijn cassis-flesje en ik kan er weer tegen.’ Schrijft nieuwe columniste Roos Schlikker over ‘de Italiaanse feeks’ in zichzelf, die elke ochtend staat te krijsen als haar kinderen ‘’s ochtends om half negen nog piemelnaakt de Macarena staan te dansen’. En pepert columnist Jan Heemskerk alle moeder met schuldgevoel in dat ze er iets aan moeten doen waar mogelijk, en voor de rest niet zo ‘borderline aanstellerig’ moeten zeuren.

Kek is vooral wat stoerder en pittiger geworden in uitstraling en inhoud. Handig voor wie bij het tijdschriftenschap staat, en voorheen nooit wist of hij nou Sanoma’s Kek Mama of Mama Media’s Fabulous Mama in handen had. De twee bladen, ooit rond dezelfde tijd gelanceerd voor dezelfde doelgroep, leken vaak wat inwisselbaar. Twee jaar terug plaatsten de twee redacties - heel ongelukkig - zelfs exact dezelfde foto van Maxima met dochter Ariane op de cover (au!) Dat lijkt nu verleden tijd.

De vernieuwde Kek Mama, een uitgave van Sanoma, ligt sinds 28 april in de winkel voor €5,50

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.