— woensdag 20 maart 2013, 13:04 | 2 reacties, praat mee

Villamedia in een nieuw jasje

Het magazine van Villamedia verschijnt deze week voor het eerst als maandblad in plaats van tweewekelijks. Het is twee keer zo dik als voorheen en zowel in vorm als inhoud volledig op de schop gegaan. Op de cover prijkt ook een nieuw logo. Met een maandfrequentie wil de redactie meer een eigen agenda gaan volgen. ‘Het geeft ons meer mogelijkheden dan voorheen om eigen keuzes te maken, om aan “slow journalism” te doen’, zegt hoofdredacteur Dolf Rogmans. Het snelle nieuws en de actualiteiten blijft de lezer natuurlijk gewoon vinden op deze website. Het magazine wordt woensdagavond gepresenteerd op het Interviewgala in Amsterdam. Vrijdag valt hij bij abonnees op de mat.

De vernieuwde Villamedia, ontworpen door art director Jaap Biemans (Volkskrant magazine, Intermediair) is ingedeeld in vier katernen; De Maand, De Mensen, Dossier en De Meningen. In het Dossier van het eerste nummer staat het confronterende interview centraal. Daarvoor interviewde oorlogsverslaggever Arnold Karskens Sven Kockelmann. ‘Ik ben eigenlijk een zacht iemand. Alleen gelooft niemand dat.’

Verder vertelt BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich in het eerste nummer hoe het is om na vijf jaar weer te kunnen praten. De voormalig radiopresentator had een zeldzame aandoening aan zijn stembanden. Bas Eenhoorn, burgemeester van Alphen, gaat in op hoe hij het optreden van journalisten heeft ervaren na het schietincident in zijn stad vorig jaar, in de terugkerende rubriek ‘Lessen voor de Pers’. Joris van Casteren verhaalt in Wijhe over de obsessie die hij ontwikkelde voor een afgerukt been in de IJssel, en het boek dat hij erover schreef. Mark Koster bezoekt elke maand een journalistiek feestje, deze maand reist hij af naar Groningen. En ook: columns van Frederique de Jong, Yvonne Berkeljon en Julia Conemans, essays van Pieter Broertjes en Chris Kijne, portfolio van fotograaf Marieke van der Velden, cartoon van Ruben L. Oppenheimer.

Een (proef)abonnement nemen kan hier.

Bekijk meer van

Praat mee

2 reacties

Olga van Ditzhuijzen, 20 maart 2013, 15:31

Oh, een eigen tempo? Of is het misschien goedkoper…?

Michael van Os, 20 maart 2013, 16:10

Succes mensen, logische combi: goeie site, nieuwsbrieven e.d. en maandblad voor de diepte. Maar is het waar, staan deze twee verhalen erin? Nee, toch.
‘‘Joris van Casteren verhaalt in Wijhe over de obsessie die hij ontwikkelde voor een afgerukt been in de IJssel.’‘
‘‘Verder vertelt BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich in het eerste nummer hoe het is om na vijf jaar weer te kunnen praten.’‘

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.