mgm nvj maart

— woensdag 3 september 2014, 09:04

Vijf nominaties nieuwe Prinsjesfotoprijs

Voor de Prinsjesfotoprijs 2014, een nieuwe waardering voor de beste foto's uit het afgelopen parlementaire jaar, zijn vijf foto's genomineerd. De foto's hebben betrekking op bijzondere politieke gebeurtenissen op of rond het Binnenhof. De prijs, onderdeel van het zogeheten Prinsjesfestival dat voorafgaand aan Prinsjesdag plaatsvindt, wordt mede mogelijk gemaakt door de Eerste Kamer der Staten-Generaal. In totaal werden ruim 50 foto’s ingezonden. Op zaterdag 13 september wordt de winnaar bekend gemaakt. Die ontvangt een geldprijs van 2500 euro. De jury voor de Prinsjesfotoprijs 2014 staat onder voorzitterschap van Bert Verhoeff, oud-parlementair fotograaf van de Volkskrant en bestaat verder uit Steven van Weyenberg, Tweede Kamerlid voor D'66, Arda Gerkens, Eerste Kamerlid voor de SP, en Jos Heymans, parlementair verslaggever van RTL Nieuws. Laatste wijziging: 4 september 2014, 13:17

De vijf genomineerden voor de Prinsjesfotoprijs zijn:

- Geert Wilders tijdens een persbijeenkomst in de Tweede Kamer na de commotie over zijn uitspraken over ‘minder Marokkanen’ (foto: Bart Maat/ANP)

- Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken in zijn dienstauto na afloop van het debat in de Tweede Kamer over de NSA (foto: David van Dam)

- Premier Rutte en minister Hennis-Plasschaert van Defensie verlaten het PvdA-bewindsliedenoverleg op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid rond het NSA-debat (foto:Serge Ligtenberg)

- Eerste Kamerlid Adri Duivesteijn in de hal van de Eerste Kamer tijdens het debat over de woonmaatregelen van het kabinet (foto: Bart Maat/ANP)

-  Premier Mark Rutte kust de hand van Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg in de plenaire zaal van de Tweede Kamer (foto: Martijn Beekman/ANP).

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.