training eu starters

— zondag 4 juni 2023, 16:19 | 0 reacties, praat mee

Vier gedupeerden Spoorloos willen schadevergoeding van KRO-NCRV

Spoorloos-presentatoren Derk Bolt en Jetske van der Elsken. - © Wim Kluvers

Vier gedupeerden van het programma Spoorloos willen een schadevergoeding van de omroep KRO-NCRV vanwege de fouten die zijn gemaakt in het programma Spoorloos. Dat zegt de advocate met wie zij samenwerken, Annemiek van Spanje, tegen RTL Boulevard. KRO-NCRV laat weten eerst het onderzoek dat loopt te willen afwachten. Laatste wijziging: 4 juni 2023, 16:30

Misdaadjournalist Kees van der Spek onthulde vorig jaar dat deelnemers van Spoorloos in Colombia aan de verkeerde biologische ouders waren gekoppeld. KRO-NCRV heeft bedrijfsrecherchebureau Hoffmann gevraagd een onafhankelijk onderzoek te starten. De omroep heeft meerdere matches laten onderzoeken, waaruit tot nu toe vier mismatches naar voren kwamen.

‘Verzoek om schadevergoeding’
“Wij hebben KRO-NCRV aangeschreven met verzoek om schadevergoeding, immateriële en materiële schade”, zegt Van Spanje tegen RTL Boulevard. “Je moet je voorstellen dat je jarenlang contact hebt met je moeder, denkt haar te hebben gevonden en het blijkt een vreemde vrouw. En ze hebben kosten gemaakt voor vluchten en hotels. En sommigen hebben familieleden ondersteund in Colombia en betalingen verricht.”

Maar, vertelt de advocate aan het programma, “er is iets anders veel belangrijker”. “En dat is de erkenning dat hun ontzettend veel verdriet is aangedaan door de wijze waarop Spoorloos of waarop de redactie hun werk heeft gedaan, want dat is onzorgvuldig geweest.”

KRO-NCRV laat aan het entertainmentprogramma weten: “Zoals we ook aan de advocaat van de oud-Spoorloos Colombia-deelnemers hebben laten weten, kunnen we niet vooruitlopen op de conclusies van bureau Hoffmann. Het onderzoek is nog niet afgerond. We zullen het eindrapport moeten afwachten. We willen graag als het eindrapport er is met de betreffende oud-Spoorloos deelnemers, bij wie een onjuiste match is vastgesteld, in gesprek.”

Bekijk meer van

Spoorloos

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.