website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Video: Zo maak je snel stukjes van een foto wazig

Nick Kivits — Geplaatst op dinsdag 31 juli 2018, 15:38

Nieuws RTL Nieuws-journalist Daniël Verlaan is lekker bezig. Scoop na scoop haalt hij naar boven uit de krochten van het web. Toen ik hem daar onlangs over sprak, liet hij me meteen een hele trits tools zien die hij graag gebruikt. Eén daarvan is Skitch, een simpel beeldbewerkingsprogramma waarmee je onder andere snel delen van een foto wazig maakt. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld een nieuwsartikel maakt over een auto-ongeluk en het kenteken onleesbaar wil maken. Of wanneer je hetzelfde wil doen met namen, foto's en telefoonnummers in screenshots van chatgesprekken. In deze video zie je hoe Skitch werkt.

Deze video werd voor het eerst gepubliceerd in de Villamedia-innovatienieuwsbrief. Wil je deze ook ontvangen? Meld je dan hier aan.

2 reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

 1. 1. Henri Bruntink, 20 augustus 2018, 14:02

  Tamelijk oude meuk. Niet meer beschikbaar voor Windows en Android, En de versie voor Apple apparaten wordt al bijna 3 jaar niet meer ge-update of ondersteund.

  Dit staat op de website van Skitch:
  Vanaf 17 december 2015 zal Evernote geen updates meer uitvoeren voor Skitch voor Android, Windows desktop en Windows Touch. Klanten die op dit moment één van deze Skitch producten gebruikt, kan het gewoon blijven gebruiken. Vanaf 22 januari 2016 kunnen de apps niet meer gedownload worden.

  Opmerking: Skitch blijft wel beschikbaar op Mac, iPhone, iPad en iPod Touch

  [Einde citaat]


 2. 2. Henri Bruntink, 20 augustus 2018, 14:08

  Naar aanleiding van mijn vorige reactie:
  Een goed alternatief voor Skitch is Greenshot. Een screensaver waarmee je ook delen van een afbeelding kunt vervagen. Te downloaden via deze link:
  https://getgreenshot.org/downloads/

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.