word studentlid

— donderdag 26 juli 2018, 13:57 | 2 reacties, praat mee

Daniël Verlaan: ‘Niemand is onaantastbaar op het web’

De techjournalistiek is sinds een paar jaar in rap tempo volwassen aan het worden. RTL Nieuws-journalist Daniël Verlaan staat aan het voorfront van die adolescentie en haalt scoop na scoop uit de krochten van het web. Zijn missie: ‘misstanden aan de kaak stellen en bewustwording creëren’. Villamedia’s eigen techie Nick Kivits kroop met Verlaan achter de laptop.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Peter Olsthoorn, 27 juli 2018, 11:38

Wat een uitstekend verhaal, dank jullie beiden.
Oudere journalisten mogen graag zeggen dat het vroeger beter was. In elk geval geldt dat niet voor techjournalistiek. Daniël Verlaan en ook Dimitri Tokmetzis onderzoeken veel beter dan wij vroeguhhh ooit gedaan hebben. Chapeau! (Maar wel onder de mensen komen hoor ;-)

J.C. Roodenburg, 20 augustus 2018, 15:20

Dat Daniël netwerken blootlegt, is een goede zaak. Ik blokkeer altijd Twitters (en andere sociale media) waarvan ik het vermoeden heb, dat hierachter anonymi schuil gaan. Ik heb wel eens geroepen dat op internet iedereen zich kan uitgeven voor een ander. Privacyneukers zoals Bits of Freedom en NRC Handelsblad willen dat mensen zich netjes gedragen. Dat is een onbegonnen zaak. Gelukkig beginnen steeds meer sociale media te beseffen dat ze naam, geboortedatum en adres moeten vragen én controleren.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.