— donderdag 26 juli 2018, 13:57 | 2 reacties, praat mee

Daniël Verlaan: ‘Niemand is onaantastbaar op het web’

De techjournalistiek is sinds een paar jaar in rap tempo volwassen aan het worden. RTL Nieuws-journalist Daniël Verlaan staat aan het voorfront van die adolescentie en haalt scoop na scoop uit de krochten van het web. Zijn missie: ‘misstanden aan de kaak stellen en bewustwording creëren’. Villamedia’s eigen techie Nick Kivits kroop met Verlaan achter de laptop.

Praat mee

2 reacties

Peter Olsthoorn, 27 juli 2018, 11:38

Wat een uitstekend verhaal, dank jullie beiden.
Oudere journalisten mogen graag zeggen dat het vroeger beter was. In elk geval geldt dat niet voor techjournalistiek. Daniël Verlaan en ook Dimitri Tokmetzis onderzoeken veel beter dan wij vroeguhhh ooit gedaan hebben. Chapeau! (Maar wel onder de mensen komen hoor ;-)

J.C. Roodenburg, 20 augustus 2018, 15:20

Dat Daniël netwerken blootlegt, is een goede zaak. Ik blokkeer altijd Twitters (en andere sociale media) waarvan ik het vermoeden heb, dat hierachter anonymi schuil gaan. Ik heb wel eens geroepen dat op internet iedereen zich kan uitgeven voor een ander. Privacyneukers zoals Bits of Freedom en NRC Handelsblad willen dat mensen zich netjes gedragen. Dat is een onbegonnen zaak. Gelukkig beginnen steeds meer sociale media te beseffen dat ze naam, geboortedatum en adres moeten vragen én controleren.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.