— woensdag 3 januari 2018, 09:04 | 0 reacties, praat mee

VICE zet twee topmannen op non-actief

Nog altijd is er onrust op de werkvloer van het Amerikaanse VICE. COO Sarah Broderick heeft het bedrijf dinsdag via een interne memo laten weten dat ze twee topmannen heeft geschorst wegens grensoverschrijdend seksueel gedrag. Het gaat om Mike Germano (hoofd digitaal) en een van de directeuren Andrew Creighton. Ze staan op non-actief zolang er een intern onderzoek naar de beschuldigingen aan hun adres loopt.

Het rommelt bij VICE sinds de New York Times en de Daily Beast verhalen publiceerden over de cultuur op de werkvloer, waar veel vrouwen zich onveilig zouden voelen. In november werden al drie werknemers ontslagen.

In haar memo van dinsdag schrijft Broderick volgens The Hollywood Reporter, die de memo in zijn bezit heeft, ‘Het is een nieuw jaar. En een nieuw jaar betekent tijd voor verandering – niet in de laatste plaats hier bij VICE.’


Meer bij The Hollywood Reporter.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.