— vrijdag 26 augustus 2016, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Vice-topman voorspelt ‘bloedbad in de media’

De huidige media staan voor een revolutie die voor menig traditioneel mediabedrijf het einde kan betekenen. Dat was de boodschap van Vice-topman Shane Smith woensdag op het internationale tv-festival in Edinburgh, waar mensen uit de media tot en met vrijdag praten over de toekomst van de televisie. Smith voorspelt dat in de toekomst een derde van de online nieuwsmedia gaat verdwijnen dankzij de veranderende advertentiemarkt. Ook zullen veel tv-stations worden overgenomen en gaan fuseren.

“Het gaat snel, en het wordt lelijk. Het wordt een bloedbad”, aldus Smith over de revolutie die in zijn ogen ophanden is. De Vice-topman stelt dat het veranderende mediagebruik van jongeren debet is aan de veranderingen. “Babyboomers hadden de media en de reclame lang in een wurggreep. Die wordt langzaam gebroken door een hoogopgeleide, etnisch diverse, kosmopolitische, maar lastig te bereiken generatie. Media vinden het heel moeilijk om zich aan te passen aan die veranderingen.” Meer bij NRC

Bekijk meer van

Vice

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.