persveilig seminar

— dinsdag 1 mei 2018, 14:19 | 0 reacties, praat mee

V’GAN heeft een snufje glamour nodig

Voor foodies is er deze maand een nieuw blad bijgekomen: V’GAN Lifestyle Magazine. ‘Bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in gezond & plantaardig eten, voor elke dag of gewoon eens een keertje’, vermeldt de website. Met het oprukkende leger van mensen die de veganistische levensstijl aanhangen, is het eigenlijk een wonder dat er nog geen glossy voor die specifieke doelgroep in het schap lag. Laatste wijziging: 1 mei 2018, 14:48

Niet dat het in dat segment niet eerder is geprobeerd. Jaren terug hadden we al duurzame glossy’s als Goodies en GREEN.2. En nog niet zo heel lang geleden lanceerde Debby Gerritsen bij Sanoma de door haarzelf bedachte glossy Vega magazine, dat zich op vegetariërs en flexitariërs richtte, omdat ‘vlees eten het nieuwe roken’ was. Ze hebben het geen van allen gered.

Het voordeel voor V’GAN zou ‘m erin kunnen zitten dat de hoofdredacteur, Sanne van Rooij (28), al ver voor lancering een flinke achterban had opgebouwd. Ze eet sinds vier jaar veganistisch en deelt haar ervaringen met de wereld via @beautyblends op Instagram. Stand vandaag: ruim 117.000 volgers. Haar profiel ontwikkelde ze door tot het online platform Living the Green Life (LTGL). Uitgeverij VipMedia benaderde haar voor een kwartaalmagazine.

In V’GAN staat ook precies wat je ervan mag verwachten: het hoe en waarom van mensen die plantaardig eten, ‘plant based’ de marathon lopen, vegan hotspots en heel veel recepten in de categorie: ‘lekker snoepen kan best zonder eieren, roomboter, slagroom of geraffineerde suiker’.

In de presentatie zou V’GAN een snufje van de glamour van het in 2013 ter ziele gegane Vega Magazine kunnen gebruiken. Die presentatie is namelijk best wel zakelijk, los van de receptenpagina’s heel erg tekstgericht, en heeft op sommige plekken een merkwaardige typografie. Ook de cover – met daarop de hoofdredacteur die weifelend een stukje aardbei omhoog houdt – grijpt je nou niet echt bij de kladden als je voor het schap staat. Misschien even bellen met Debby Gerritsen.

V’GAN Lifestyle Magazine is een uitgave van VipMedia. Het blad verschijnt vier keer per jaar en kost 5,95 euro. www.v-gan.nl

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.