— dinsdag 4 december 2012, 09:12

Verzet tegen hackplannen Opstelten

In oktober onthulde Justitie-minister Opstelten plannen om de politie verregaande hackbevoegdheden te geven, zelfs buiten de Nederlandse grenzen. De politie mag in de voorstellen van Opstelten systemen kraken, ontoegankelijk maken, bestanden wissen en andere manipulaties uitvoeren. Er is internationaal de nodige kritiek en verzet op de plannen, die een Pandora's doos openen, als andere landen het Nederlandse voorbeeld volgen. "Dat stopt niet bij cybercrime", aldus Simone Halink van digitale burgerrechtenbeweging Bits of Freedom: "Wat houdt andere landen tegen om ook een verbod op homoseksualiteit of godslastering in het buitenland te handhaven? Zo verander je het internet in het Wilde Westen." Een brief, ondertekend door 40 internationale instanties, roepen Opstelten af te zien van de plannen. Op 6 december debatteert de Tweede Kamer over de hackbevoegdheid. Meer bij Bits of Freedom

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.