— dinsdag 14 februari 2012, 15:56 | 0 reacties, praat mee

Kamer voorlopig tegen ratificering ACTA

Een meerderheid in de Tweede Kamer is tegen de ratificering van ACTA-verdrag, het Anti-Counterfeiting Trade Agreement, die productvervalsingen en piraterij tegen moet gaan. Eerst moet aangetoond worden dat de Nederlandse grondwet niet hoeft te worden aangepast, zo meldt NU.nl. Door steun van de SP, PvdA, D66 en PVV kan een motie van Groenlinks hierover op een meerderheid in de Kamer rekenen. De Europese Commissie en een aantal lidstaten hebben het verdrag al ondertekend. Er zijn veel protesten tegen het verdrag dat volgens critici een grote negatieve invloed zal hebben op het internet, de vrijheid van meningsuiting en privacy. Eerder was er al kritiek op het besluitvormingsproces rond ACTA. Zo vonden onderhandelingen plaats achter gesloten deuren. Meer bij NU.nl

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.