— maandag 8 februari 2010, 08:53

Google roept hulp veiligheidsdienst in

Privacy-bewakers hebben bezorgd gereageerd op het besluit van Google om de hulp in te roepen van de National Security Agency (NSA). De internetgigant moest in december 2009 hackpogingen en cyberaanvallen afslaan, die uit China afkomstig waren. De NSA is een overheidsdienst die onder meer afluistert en encryptie doorbreekt. Via de Amerikaanse evenknie van de Wet Openbaarheid van Bestuur zijn verzoeken ingediend om te achterhalen hoe innig de relatie tussen de NSA en Google precies is. De details van Google's samenwerking is namelijk geheim, maar "deze vertrouwelijke overeenkomst kan de privacy van miljoenen gebruikers van Google-producten aantasten", stelt Marc Rotenberg van het Electronic Privacy Information Centre. "Big Brother is net vrienden geworden met Big Brother", stelt een privacy-deskundige. Meer in The Guardian

Bekijk meer van

Google China

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.