banner festival 23

— maandag 7 november 2016, 12:07 | 3 reacties, praat mee

Verwarring aan het UWV-loket

Ronneke van der Genugten (50) is een van de redacteuren die dit voorjaar bij de reorganisatie van De Telegraaf boventallig werd verklaard. Na ruim dertig dienstjaren meldde ze zich bij het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). Ze ervaart het contact met de uitkerings­instantie als verwarrend.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

H.C. Bergman, 8 november 2016, 09:57

Herkenbaar. Je komt in een afhankelijke positie waarbij je het gevoel krijgt dat willekeur een belangrijke rol speelt. Dus ga je inderdaad dingen doen om ‘ze niet tegen je in het harnas te jagen’. En zo wordt je langzamerhand geïnstitutionaliseerd.

Leo Roubos, 9 november 2016, 01:22

Leuk ook de scholingsvouchers. Denk je leuk je kennis te gaan bijspijkeren op kosten van het UWV, komt daar een formulier van 15 pagina’s tevoorschijn. Met op de laatste pagina de ‘kansenberoepen’. Daar staat ‘journalistiek’ natuurlijk niet tussen. Dan heeft het ook geen zin het formulier in te sturen, zo wordt aan het eind gemeld. Als 50-plusser zelfs nog een extra scholingsvoucher beschikbaar met minder eisen. Cursus inmiddels gevolgd, nu maar hopen dat ze die wel vergoeden…

Carla Odink, 12 januari 2017, 10:16

Zo herkenbaar… ik stel een zelfde vraag aan drie medewerkers en krijg drie verschillende antwoorden. Om gek van te worden. Nu heb ik, in een poging om goodwill te kweken bij een mogelijke toekomstige werkgever en om te laten zien wat ik in huis heb, een klus met faktuur gemaakt en nu krijg ik bericht dat ik mogelijk blijvend gekort blijf worden voor 25 uur. En dat voor een eenmalig iets. DAT KAN TOCH NIET! Hoezo, ‘uwv biedt perspectief’?

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.