PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— maandag 15 november 2021, 13:00 | 0 reacties, praat mee

Trump-adviseur vervolgd voor minachting parlement

© Eduardo Munoz Alvarez / AP

Steve Bannon, voormalig adviseur van oud-president Donald Trump, wordt vervolgd voor minachting van het parlement. Laatste wijziging: 15 november 2021, 14:42

Bannon had geweigerd te getuigen voor een commissie van het Amerikaanse parlement over de bestorming van het Capitool op 6 januari. Ook weigert Bannon om documenten te overhandigen. De maximale straf is een jaar celstraf en tot 100.000 dollar boete. Een rechter heeft zijn arrestatie bevolen.

De onderzoekscommissie wil Bannon horen over zijn rol in de aanloop naar de Capitoolbestorming op 6 januari. Volgens de commissieleden heeft de 67-jarige oud-adviseur een dag voor de bestorming uitspraken gedaan die suggereerden dat hij al wist wat er zou gaan gebeuren. In een podcast zei hij toen dat “morgen de hel zal losbarsten”.

Bannon wil niets zeggen over zijn gesprekken met de toenmalige president en over zijn rol in de aanloop van de bestorming. Het zou vallen onder een presidentieel geheimhoudingsprivilege.

Bekijk meer van

VS Steve Bannon Donald Trump

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.