— donderdag 20 mei 2021, 07:35 | 1 reactie, praat mee

Vers Beton: 10 jaar bezig en toch pas net begonnen

In 2011 was het Rotterdamse medialandschap een dorre boel. Vers Beton wilde daar iets aan doen, met échte verhalen over de stad. Nu er meer ruimte voor en interesse in onderzoeksjournalistiek komt, grijpt het collectief zijn kans. Recent werd dat beloond met een Tegel-nominatie, voor een reconstructie over het financiële drama rondom metroverbinding Hoekse Lijn.

Praat mee

1 reactie

J.C. Roodenburg, 20 mei 2021, 15:09

Vers Beton was niet de eerste. Dat was de digitale site Vandaag & Morgen.  Bestaat nog steeds. Tegenwoordig timmert aan de weg http://www.dagblad010.nl. Wél erg veel advertenties. Dat schijnt tegenwoordig normaal te zijn… Zegt een oude dagbladjournalist. Heeft gewerkt bij respectievelijk Het Rotterdams Parool, Dagblad Scheepvaart, Het Vrije Volk. Rotterdams Dagblad en toen het RD werd opgenomen in het AD is hij vertrokken bij een ouderenregeling (in 2005) waarvoor NVJ nog mede ‘schuldig’ is. Dit soort regelingen bestaan nauwelijks meer! Alle papieren kranten zijn verdwenen. In Rotterdam is alleen AD Rotterdams Dagblad nog over. Dat was een voorwaarde dat 50% advertentieomvang zou zijn.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.