— dinsdag 13 november 2018, 08:10 | 0 reacties, praat mee

Vers Beton maakt journalistiek spel over Rotterdamse haven

Online tijdschrift Vers Beton lanceert op zijn website een journalistieke game onder de naam ‘De Groene Havenbaas’. Spelers kunnen in deze game kiezen voor een groene toekomst voor de grootste CO2-uitstoter van Nederland: de haven van Rotterdam. Laatste wijziging: 13 november 2018, 08:25

Het spel is gebaseerd op zes maanden research van onderzoeksjournalist Inge Janse voor Vers Beton, aangevuld met een Rotterdamse variant van het Energietransitiemodel van onderzoeksbureau Quintel.

Janse dook in de complexe werking van de Rotterdamse haven om te snappen welke achterliggende processen bepalen hoe de verduurzaming van de haven plaatsvindt – of juist niet.

In de game bezoekt de speler aan de hand van 6 vragen het hele havengebied, om te proberen daar een duurzame toekomst te creëren.

Het online tijdschrift Vers Beton richt zich op Rotterdam. Dit jaar is de onderzoeksredactie De Harde Kern gelanceerd. Zo wil Vers Beton langere tijd belangrijke ontwikkelingen in de stad en de Rotterdamse samenleving onder de loep nemen. En de resultaten presenteren via vernieuwende online vertelvormen.

Er zijn twee pilots gelanceerd, waarvan het dossier ‘Wat houdt de groene toekomst tegen’ met de game ‘De Groene Havenbaas’ de tweede is.

 

Bekijk meer van

Vers Beton vernieuwing Rotterdam

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.