website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Vernieuwingsdrang

Erik van Heeswijk — Geplaatst op woensdag 20 augustus 2014, 10:01

Columns Innovatie, kent u die uitdrukking? Ik ben al 17 jaar dagelijks bezig met de vernieuwing van de media en heb heel soorten vernieuwingsdrang van dichtbij gezien; briljant, weggegooid geld, groots en stapje voor stapje. Juist in deze maanden, nu ik intensief met de opstart van mijn bedrijf CleverLions bezig ben en de 40 gepasseerd, merk ik dat ik af en toe ook terug kijk. Naar de geschiedenis van de toekomst, zo je wilt.


Ik heb altijd gevonden dat je niet alleen het slechte moet verbeteren, maar ook het goede moet behouden. Dat heeft me behalve een voorhoede- ook een middenpositie opgeleverd. De ‘story of my life’ schuilt precies in die spanning. Ik heb aan de eerste sites geknutseld, was bij radicaal nieuwe redactionele concepten betrokken en heb altijd met slimme vernieuwers mogen sparren die het ‘allemaal anders’ gingen doen.

Ik ben zelf onlangs een startup begonnen met geavanceerde bigdata technology voor de gehele contentsector. Aan de andere kant loop ik rond op de redacties van de traditionele mediaredacties en maande hen tot reflectie. Nee, kranten en omroepen gaan niet in 5 jaar ten onder en ambacht is belangrijk. En ja, je moet wel wat gaan doen. Ren niet achter de laatste buzzwords aan omdat je in je midlifecrisis hip wil zijn. Doe wat je moet doen, en doe het goed.

Als je over mediastrategie praat, wat is belangrijk en wat is modieus? Precies dat onderscheid probeer ik elke dag te maken. Ik twitter over inzichten, tools en formats en probeer ze voor mezelf in een zinnig verhaal te passen.

Voor Villamedia zal ik de analyse wekelijks wat uitvoeriger gaan doen. Soms in de vorm van een stevige column, een andere keer maar een paar links naar artikelen die je echt gelezen moet hebben. Ik zal regelmatig in audio interviews maken met de vernieuwers die echt wat te melden hebben.

Ik weet eerlijk gezegd nog niet precies hoe dit format zich zal ontwikkelen, maar we komen er samen wel uit. Interactieve dynamische contentruimte, heel eh… innovatief, toch?

Erik van Heeswijk
CEO CleverLions.com

Volg me op Twitter of Facebook als je ook tussendoor op de hoogte wil blijven:
Twitter.com/erikvh
https://www.facebook.com/erik.vanheeswijk

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.