training eu starters

— vrijdag 30 juli 2010, 14:03 | 0 reacties, praat mee

Jelle

Het is best lastig televisiekijken met je computer op schoot. Maar als je graag wilt weten wat andere kijkers vinden van wat jij ziet, dan zul je van het ene naar het andere scherm moeten. Alsof je een tenniswedstrijd kijkt. Vooral bij Zomergasten wil ik de commentaren op Twitter niet missen. Die bekijk ik via search.twitter.com, want ik ben een lurker volgens de Amerikanen en een voyeur volgens de Fransen. Ik schrijf zelf niks, maar wil wel weten wat anderen zeggen. Net zoals met interviewen: alleen vragen stellen en zelf niks vertellen. Eén ding loop ik mis met mijn gelurk: het crowdsurfen. Twitter lijkt me namelijk wel handig voor het opdoen van inspiratie.

Laatste wijziging: 4 augustus 2010, 16:08

Twitteraar Jelle Brandt Corstius organiseerde voordat hij begon met de presentatie van Zomergasten, een picknick in Amsterdam voor zijn volgelingen (6607). Om input te verzamelen. Helaas zullen arme lurkers nooit weten wat daar besproken is.

Maar ik behoor dan ook niet tot de twitter-vrienden van Jelle. Die vrienden waarmee hij zo open spreekt over zijn twijfels en ideeën. Alhoewel? Hebben we hier niet te maken met schijn openheid? Hoe open is Jelle eigenlijk? Zelf zei hij tegen zijn gast Jan Marijnissen dat hij in de trein meestal binnen een kwartier alles van een medereiziger weet, maar dat hij zelden een wedervraag krijgt. Dat bracht hem tot de vraag: ‘mensen zijn toch niet zo geïnteresseerd?’. Marijnissen weerlegde dat. Misschien was Jelle als vragensteller wel gewoon heel dominant en wil hij niks over zichzelf vertellen.Inderdaad! Wat blijkt? Op het moment supreme schrijft Jelle niks op zijn twitter-account!

Dat Femke Halsema tijdens de informatie nou niks schreef. Dat mocht echt niet. Maar de VPRO legt toch geen censuur op? Ik heb Jelle’s homepage al meerdere keren ververst, maar het laatste bericht blijft van voor Zomergasten: ‘Beste vrienden, ben even van de radar i.v.m. vakantiewerk. Meld mij weer in september. Fijne zomer!’ Ja zeg, zo ken ik er nog een paar! Je bent toch een twitteraar, je wilt je leven toch delen? Dit kan je je lurkers misschien aandoen, maar je volgers niet. Geen zorgen Jelle: zij zijn echt nieuwsgierig. En nou doorkomen met dat commentaar op je eigen optreden! Niet alleen maar vragen stellen.

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.