— woensdag 13 mei 2015, 15:14 | 0 reacties, praat mee

Vermeulen weg bij Quote

Onderzoeksjournalist Stefan Vermeulen (1983) vertrekt bij Quote. Dat maakt hij bekend op Twitter. Na 3,5 jaar bij ‘het bijtertje onder de zakenbladen’ gaat Vermeulen voor zichzelf aan de slag. “De tijd is rijp voor een nieuwe stap en ik ben wel toe aan een nieuwe uitdaging”, laat hij desgevraagd aan Villamedia weten. Die nieuwe uitdaging bestaat uit twee onderdelen: Vermeulen wil zijn horizon verbreden als freelance journalist en wil zich gaan toeleggen op het schrijven van een boek over het Heinekenconcern. “Heineken is een van de grootste familiebedrijven ter wereld, waar de afgelopen 25 jaar bijzonder veel gebeurd is. In mijn boek neem ik een kijkje achter de schermen in die periode. Wat is de erfenis van Freddy Heineken? Hoewel ik al een tijdje naast mijn baan aan dat boek werk, blijkt het lastig te combineren.” Naast zijn boek wil Vermeulen, die eerder al werkte bij Follow The Money, de GPD en het ANP én die in 2011 De Loep Aanmoedigingsprijs won, zich ook als freelancer bezig blijven houden met onderzoeksjournalistiek. Geldstromen volgen, zoals hij de afgelopen jaren ook al bij Quote deed. Dat het lastig is daar goed mee te verdienen, deert hem niet. “Als je meerdere pannetjes op het vuur houdt, dan kun je best veel doen.”

Bekijk meer van

Transfers Quote Carrière

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.