Tegel Beeld en Geluid

— donderdag 20 januari 2011, 09:24

Verhit debat EP Hongaarse mediawet

Een nieuwe, omstreden Hongaarse mediawet heeft tot een gespannen verlopen debat in het Europees Parlement geleid. De wet bevat onder meer de kosmt van een media-autoriteit die beoordeelt of journalisten 'moreel' en 'objectief' berichten. Volgens critici is het een terugkeer naar communistische tijden. Hongarije hield na internationale kritiek de deur open voor een aanpassing van de wet, als deze in strijd is met Europese regelgeving. De Hongaarse premier Viktor Orban werd in het parlement beschuldigd anti-democratisch bezig te zijn. "In een democratie controleren de media de overheid. Het is niet de overheid die de media controleert", aldus socialistisch fractieleider Martin Schulz. Daniël Cohn-Bendit (Groenen) verweet Orban "een Europese Chavez" te worden. Meer bij Vandaag.be

Bekijk meer van

Europa

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.