— vrijdag 10 juli 2009, 09:09 | 0 reacties, praat mee

Uitgevers willen hulp van Europa

Een groot aantal Europese uitgevers van kranten en tijdschriften heeft bij de Europese Commissie aangedrongen op strengere auteurswetgeving, teneinde een online verdienmodel te kunnen ontwikkelen. Hergebruik van materiaal door websites en (al dan niet geautomatiseerde) nieuwsverzamelaars ondermijnen een zakelijk model op internet, stellen de uitgevers. Door de terugloop in advertenties zoeken uitgevers naar methodes om aan de inhoud zelf iets te verdienen. Een van de wensen die in Duitsland is geopperd is een tekstvariant op naburige rechten, zoals muziekindustrie die geniet voor hergebruik van liedjes. De uitgevers willen dat bestaande wetgeving strenger wordt toegepast en werken aan een technisch systeem, Automated Content Access Protocol, waarbij inhoud wordt voorzien van codering die voorwaarden voor hergebruik vaststelt. De uitgevers zeggen Europa nodig te hebben om zoekmachines en nieuwsverzamelaars te dwingen die codering te implementeren.

Bekijk meer van

Europa

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.