training eu starters

— donderdag 8 juni 2023, 07:38 | 0 reacties, praat mee

Verenigd Koninkrijk houdt dit najaar een wereldwijde top over veiligheid van kunstmatige intelligentie (AI)

ANP / Berlinda van Dam

Het Verenigd Koninkrijk houdt dit najaar een wereldwijde top over de veiligheid van kunstmatige intelligentie (AI). Dat heeft minister-president Rishi Sunak woensdag bekendgemaakt in Washington. Het onderwerp komt ook aan bod tijdens een gesprek dat de Britse premier donderdag heeft met de Amerikaanse president Joe Biden. Laatste wijziging: 8 juni 2023, 07:39

Tijdens de top worden de risico’s van AI besproken en hoe deze kunnen worden beperkt via internationale afspraken, aldus Sunak. Maar ook wordt bekeken hoe het potentieel van deze nieuwe technologie kan worden benut.

“AI heeft een ongelooflijk potentieel om ons leven ten goede te veranderen. Maar we moeten ervoor zorgen dat het op een veilige manier wordt ontwikkeld en gebruikt”, zegt het Britse regeringshoofd.

“In de loop van de geschiedenis hebben we steeds weer grensverleggende technologieën uitgevonden en deze ingezet voor het welzijn van de mensheid. Dat is wat opnieuw moet gebeuren.”

In verschillende landen wordt al gesproken over het opstellen van regels om de gevaren van AI te beteugelen. Dat geldt ook voor China, zei miljardair Elon Musk eerder nadat hij ambtenaren ontmoette tijdens zijn recente reis naar het land.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.