— woensdag 1 september 2021, 16:05 | 1 reactie, praat mee

Verdachten van aanslag op Willem Groeneveld blijven 90 dagen langer vastzitten

Journalist Willem Groeneveld bij een raam dat eerder werd ingegooid. Deze keer gingen er molotovcocktails doorheen - © Elwin Baas / RTV Noord

De twee mannen die ervan worden verdacht molotovcocktails tegen het huis van journalist Willem Groeneveld te hebben gegooid, blijven langer vastzitten. Het voorarrest van de twee Groningers is met negentig dagen verlengd.

Dat heeft de rechtbank Noord-Nederland woensdag bepaald. De mannen van 31 en 32 jaar oud tegen de woning van Groeneveld gooiden. De journalist en zijn partner waren op dat moment thuis, en wisten het vuur te doven.

De motivatie achter de aanslag is nog niet bekend. Volgens Dagblad van het Noorden zijn de verdachten fanatieke ontkenners van het coronavirus. Volgens de krant was het tweetal vaak te zien bij demonstraties tegen de coronamaatregelen van de overheid.

Groeneveld, die werkzaam is voor stadsblog Sikkom, vertelde eerder in Villamedia al over de bedreigingen die hij uit diverse hoeken ontvangt.

Bekijk meer van

Willem Groeneveld Sikkom

Praat mee

1 reactie

J.C. Roodenburg, 2 september 2021, 17:49

Goede zaak!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.