training eu starters

— maandag 21 juni 2021, 08:54 | 0 reacties, praat mee

Havos Vastgoed gaat na aangifte door met intimidatie van Sikkom-journalist

© Pixabay

Ondanks dat journalist Willem Groeneveld van stadsblog Sikkom samen met NDC Mediagroep donderdag aangifte van intimidatie heeft gedaan tegen het bedrijf Havos Vastgoed, gaat het bedrijf door met intimiderende acties. Zaterdagavond stond de dochter van de Havos-eigenaar op de stoep bij Groeneveld. Laatste wijziging: 22 juni 2021, 08:59

Groeneveld schreef afgelopen week een kritisch artikel over Havos Vastgoed. Het bedrijf zou verschillende fietsen hebben meegenomen bij een aantal studentenwoningen. Donderdagochtend werden ‘s morgens zo’n twintig fietsen voor de woning van de Sikkom-journalist geplaatst. Ook zou het privéadres en het telefoonnummer van Groeneveld openbaar zijn gemaakt. Groenveld en NDC Mediagroep deden vervolgens aangifte van intimidatie en bedreiging.

Zaterdagavond stond de dochter van vastgoedondernemer Han Vos op de stoep met een bloemetje en een fles wijn. De actie was bedoeld om de journalist te feliciteren omdat hij zaterdag jarig was. Ook was een accordeonist aanwezig die ‘Lang zal ze leven’ speelde en er was iemand die alles filmde.

“Dit voelt als de zoveelste poging om mij te intimideren en jennen. Om duidelijk te maken dat ze weten waar ik woon. Om in te wrijven dat ze, ondanks alle ophef en aangiftes over de vorige acties, poep hebben aan mijn privacy en gewoon doorgaan. Om te laten merken dat ze me in de gaten houden en zelfs weten wanneer ik jarig ben.”, meldt Groeneveld. Hij zegt dat hij een poging deed om het uit te leggen, maar de reactie van Maranda Vos was: “Dan moet je maar schrijven wat klopt”.

Volgens de Sikkom-journalist wordt het filmpje tien minuten na het bezoek zonder geblurde huisnummers gedeeld door Maranda en Han Vos met Jan en alleman. Andere verhuurders krijgen hem toegestuurd, net als andere journalisten. In een appje laat Han weten dat hij alles heeft georganiseerd. De filmer mengde zich toen in het gesprek, meldt Groeneveld: “Dit is het risico van het vak. Als je een kerel bent die schrijft op internet, moet je ook een kerel zijn die het aanneemt en geen aangifte doen bij de politie. Dit kun je verwachten als journalist.”

Groeneveld heeft de cadeaus niet aangenomen. Vos zegt tegen Dagblad van het Noorden dat als de actie niet gewaardeerd wordt er maar geschreven moet worden wat klopt.Meer bij Sikkom

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.