— vrijdag 9 juni 2017, 09:32 | 0 reacties, praat mee

‘Verdachte lekken geheime NSA-informatie ontkent’

© Chris Aluka Berry / EPA

De 25-jarige vrouw die deze week is opgepakt op verdenking van het lekken van geheime informatie van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA naar de media, heeft niet schuldig gepleit.

Reality Leigh Winner zou informatie van de inlichtingendienst NSA over Russische hacks tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen aan The Intercept hebben gegeven. Hoewel het medium niet met naam in de rechtbankdocumenten wordt genoemd, zouden de zaken wel met elkaar te maken hebben meldt NPR.

Doordat het online nieuwsmedium de originele bronbestanden online plaatsten kwamen ze achter de identiteit van Winner. NSA-printers laten coderingen achter op de pagina’s, waardoor de originele printer waar die documenten uitrolden vrijwel direct was te achterhalen. The Intercept zegt niet te weten wie de informatie aan hen heeft gegeven.

De rechter heeft bepaald dat ze niet op borgtocht vrij kan komen. De maximale straf die Winner kan krijgen is tien jaar cel. Meer bij NPR

Bekijk meer van

Reality Leigh Winner NSA Amerika

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.