de tegel publieksprijs 2020

— donderdag 16 december 2010, 14:10 | 1 reactie, praat mee

Gerechtshof: Assange vrij op borgtocht

Het gerechtshof in Londen heeft bepaald dat Julian Assange moet worden vrijgelaten op borgtocht. De rechters beslisten over het hoger beroep dat Zweden instelde, nadat de rechtbank eerder had besloten hem op borgtocht vrij te laten. De oprichter van klokkenluidersite WikiLeaks wordt in Zweden verdacht van verkrachting. Er blijven wel strenge voorwaarden gelden. In Amerika onderzoekt Justitie inmiddels of Assange zich schuldig heeft gemaakt aan samenzwering met Bradley Manning. Dat meldde The New York Times donderdag. Manning was informatie-analist van het Amerikaanse leger en zit vast op verdenking van het doorspelen van geheime informatie aan Assange. Onderzocht wordt of Assange meer was dan alleen een passieve ontvanger van de geheime documenten. Als blijkt dat de WikiLeaks-oprichter Manning heeft gestimuleerd of geholpen dan kan er een zwaardere aanklacht komen. Meer bij New York Times / The Guardian / BBC / de Volkskrant / NRC / ANP via NU.nl

Bekijk meer van

Praat mee

1 reactie

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.