— donderdag 29 oktober 2020, 11:37 | 0 reacties, praat mee

Verdachte aangehouden na bedreigingen Esther Voet en Wierd Duk

Hollandse Hoogte

UPDATE Journalisten Esther Voet (hoofdredacteur van het Nieuw Israëlietisch Weekblad) en Wierd Duk (De Telegraaf) hebben eind vorig jaar aangifte gedaan van doodsbedreigingen, maar dat niet wereldkundig gemaakt om het onderzoek niet te bemoeilijken. Er is inmiddels een verdachte opgepakt. De zaak komt binnenkort voor de rechter, meldt Voet. Laatste wijziging: 30 oktober 2020, 10:39

Voet meldt dat in een post op Facebook, het platform waarop de verdachte zijn bedreigingen deed. Voet wijdde er gisteren ook op Twitter aandacht aan. In een bewerkte foto zijn Voet en Duk samen met een onbekende derde gelynched.

De aangehouden verdachte viel via Facebook Messenger ook anderen lastig. In de dreigementen worden Voet en Duk ‘zionistische beroepsprovocateurs’ genoemd en stelt de verdachte dat ook hun gezinnen worden ‘gemonitord’. “Een verkeerde beweging en je hebt een mes in je rug”, aldus het dreigement.

Voet meldt verder andere incidenten over de afgelopen jaren. Ze vervolgt: “Maar goed, de Facebookterrorist van deze foto en de dreigende berichten naar Wierd, ondergetekende en vele anderen komt hopelijk binnenkort voor de rechter. Laten we hopen dat we van onze collega’s ook wat solidariteit krijgen.”

Naschrift
In een eerdere versie van dit stuk stond dat déze verdachte voor opruiing was veroordeeld. Dat klopt niet. Het was een andere verdachte, die jaren eerder de redactie van NIW bedreigde. Die man werd daar in januari 2019 voor veroordeeld.

Bekijk meer van

Wierd Duk Esther Voet

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.