— maandag 9 februari 2015, 17:26 | 0 reacties, praat mee

Verbazing over actie Britse politie

De Britse politie van de regio Wiltshire heeft excuses aangeboden voor een rondgang door een agent bij tijdschriftenwinkels, waar werd geïnformeerd wie een kopie van satirisch tijdschrift Charlie Hebdo heeft gekocht. De opmerkelijke actie werd via een ingezonden brief aan dagblad The Guardian gemeld. Lezeres Anne Keat werd er door de winkelier opmerkzaam op gemaakt dat politie om de adresgegevens van de vier kopers van die vestiging had gevraagd. De politie van Wiltshire stelt in een verklaring op de eigen website dat alle verkregen informatie inmiddels is gewist. De agent in kwestie deed een rondgang bij winkels uit het oogpunt van openbare veiligheid en wilde eigenaren enkel waarschuwen oplettend te zijn, aldus de verklaring. De politie Wiltshire biedt excuses aan voor de actie die door de bewuste agent "met enkel goede bedoelingen" zou zijn uitgevoerd.

Bekijk meer van

Charlie Hebdo

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.