persveilig seminar

— dinsdag 26 februari 2019, 09:31 | 0 reacties, praat mee

Venezolaanse president hield team van Amerikaanse zender vast

Jorge Ramos na zijn vrijlating - © Carlos Garcia Rawlins

Een team van de Spaanstalige Amerikaanse tv-zender Univision News is maandag korte tijd vastgehouden door de Venezolaanse president Nicolás Maduro. Hun beelden zijn geconfisqueerd. Laatste wijziging: 26 februari 2019, 09:39

Journalist Jorge Ramos zou een interview hebben met de Maduro in het presidentieel paleis in de Venezolaanse stad Caracas. Maduro wilde opstappen nadat Ramos beelden liet zien van jonge mensen die naar voedsel zochten in een vuilniswagen.


Meteen daarna kwam er volgens Ramos een minister die zei dat ze egen autorisatie hadden voor het interview. Het team van Univison News werd opgepakt en hun apparatuur ingenomen.

Ramos kon nog net zijn werkgever bellen voordat ook zijn mobiele telefoon werd afgepakt. Univision belde vervolgens weer met het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en na drie uur werd het team vrijgelaten.

Na hun vrijlating kregen de journalisten te horen dat ze dinsdagochtend Venezuela uitgezet zullen worden.  Het beeldmateriaal hebben ze niet terug gekregen. Meer bij Univision / CNN

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.