persveilig seminar

— vrijdag 23 mei 2008, 08:38

Actie voor vrije meningsuiting op Pinkpop

Amnesty International, muzikanten, 3FM en Buro Pinkpop werken dit jaar samen om aandacht te vragen voor de mensenrechtenschendingen in China. Festivalbezoekers kunnen in actie komen voor de vrijlating van mensenrechtenactivist Hu Jia (1973) uit China. Hu werd in maart 2008 veroordeeld tot drieënhalf jaar gevangenisstraf vanwege het online publiceren van kritische artikelen en het te woord staan van buitenlandse journalisten en politici. Speciale gast tijdens het festival is de Chinese banneling Shao Jiang. Hij belandde tweemaal in de gevangenis (1989-1991 en 1994-1997) vanwege zijn inzet voor de verbetering van de mensenrechtensituatie in China. Op Pinkpop vertelt Jiang over zijn ervaringen en de huidige arrestaties van activisten in de aanloop naar de Olympische Spelen.

Bekijk meer van

China

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.