persveilig seminar

— maandag 10 oktober 2022, 15:28 | 0 reacties, praat mee

Veertien redacties openen vacature voor Jong Talent-traineeship

© Pixabay

Veertien redacties van Nederlandse nieuwsmedia doen dit jaar mee aan het jaarlijkse traineeship 'Jong Talent' van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. De vacatures zijn vanaf vandaag, maandag, geopend. Laatste wijziging: 10 oktober 2022, 16:18

De redacties bieden dit traineeship aan in samenwerking met het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Alleen journalisten die maximaal drie jaar geleden zijn afgestudeerd kunnen zich aanmelden als trainee. Het traineeship biedt de mogelijkheid om in praktijk ervaring op te doen als onderzoeksjournalist. Naast de werkzaamheden voor het nieuwsmedium biedt het fonds aan de trainees ook speciale trainingen, workshops en bijeenkomsten.

De onderzoeksjournalisten draaien ‘gewoon’ mee op de redacties en krijgen ook een regulier salaris. De traineeships starten op 1 januari 2023. Geïnteresseerden kunnen tot uiterlijk 24 oktober solliciteren.

Dit jaar bieden de volgende nieuwsmedia een traineeship aan: AD Regio, Binnenlands Bestuur, De Gooi- en Eemlander, De Groene Amsterdammer, Dagblad van het Noorden/De Leeuwarder Courant, De Volkskrant, EenVandaag, Lighthouse Reports, Noordhollands Dagblad/Dagblad voor West-Friesland, One World, Pointer Radio, Quote, Trouw en Vrij Nederland.

De Regeling Jong Talent wordt mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van OCW en is bedoeld om beginnende journalisten in staat te stellen zich te specialiseren, hun eigen netwerk op te bouwen en een stevig fundament te laten leggen voor hun beroepspraktijk.  De vacatures voor deze traineeships zijn te vinden op de vacaturepagina van Villamedia. In 2021 sprak Villamedia met verschillende deelnemers van dit traineeship. Lees bij het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten meer over de voorwaarden die verbonden zijn aan het traineeship.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.