training eu starters

— donderdag 10 november 2022, 12:00 | 0 reacties, praat mee

Inzendtermijn voor de Afstudeerprijs Villamedia 2022 geopend

© TRIK

Ben je in 2022 afgestudeerd? Let dan op! Villamedia reikt begin volgend jaar voor de zevende keer de Afstudeerprijs Villamedia (voorheen Scriptieprijs Villamedia) uit. De prijs bekroont de afstudeerproductie (HBO- of WO, master of bachelor) die het meest blijk geeft van journalistiek talent. Laatste wijziging: 11 november 2022, 08:00

Voorwaarde om mee te dingen naar de prijs is dat je afstudeerwerkstuk journalistiek van aard is. Verder mag het alle denkbare journalistieke vormen hebben: reportage, interview(reeks), (radio- of tv-)documentaire, nieuwsitem, website, blog, vlog, multimediaal, essay, podcast, scriptie, enzovoorts. Het mag een individuele dan wel een groepsproductie zijn.

Producties van studenten van alle studierichtingen zijn welkom, mits ze aan bovengenoemde voorwaarde voldoen.

De productie moet van 2022 zijn en je moet ook in dit jaar afgestudeerd zijn.

De prijs bestaat uit een bedrag van 1000 euro en een oorkonde. De prijs wordt uitgereikt in het ‘voorprogramma’ van de Journalist van het Jaar-uitreiking. Goed voor je naamsbekendheid, goed voor je netwerk… En, niet onbelangrijk: alle winnaars van de prijs zijn goed terechtgekomen.

De jury van de Afstudeerprijs Villamedia bestaat uit: voorzitter Aleid Truijens (schrijver, columnist en literatuurrecensent. Die laatste twee bij de Volkskrant), en de oud-winnaars Merijn Henfling en Charlotte Klein. Henfling won de Scriptieprijs Villamedia 2003 met zijn doctoraalscriptie ‘Wim is weg’, onderzoek naar de berichtgeving over zedendelicten’ en Klein won de Afstudeerprijs Villamedia 2020 met haar masterscriptie ‘Blinde vlekken’, over het diversiteitsbeleid van Nederlandse media.

De coördinatie van de prijs is in handen van Mirjam Bartelsman. Meer informatie via: mirjam.bartelsman@gmail.com of 06-53 47 56 93.

De productie moet uiterlijk 31 december 2022 worden gemaild naar mirjam.bartelsman@gmail.com onder vermelding van ‘Afstudeerprijs Villamedia 2022’. De uitslag wordt begin 2023 bekendgemaakt. De inzenders krijgen persoonlijk bericht.

Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.