website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Van Praagprijs 2019 gaat naar Sinan Can

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in prijzen op vrijdag 8 maart 2019, 13:35

© Mischa Schoemaker / ANP

Nieuws Documentairemaker Sinan Can krijgt voor zijn moed en onafhankelijke oordeel de Van Praagprijs 2019. Deze oeuvreprijs reikt het Humanistisch Verbond elke twee jaar uit aan iemand die de samenleving op 'onorthodoxe en vernieuwende wijze' medemenselijker maakt.

Can is bekend van documentaires als ‘Uitgezet’, ‘Bloedbroeders’, ‘De Arabische Storm’ en ‘Voorbij de grenzen van Saoedi-Arabië’.

Een onafhankelijke jury koos uit een longlist voor Can vanwege zijn moed en zijn onafhankelijke oordeel. Ook vindt de jury hem een belofte voor de toekomst, ondanks zijn inmiddels flinke oeuvre. “Het is iemand die even jeugdig is in zijn gedrevenheid als gerijpt in zijn oordeel.” Verder stelt hij “de lastige vragen die gesteld moeten worden in gesloten werelden en opent daarmee de ogen van jong en oud, waarmee hij laat zien dat ook in een moeilijke context de humane benadering mogelijk is.”

Can is blij verrast met zijn nominatie. Vooral omdat het een maatschappelijke prijs is. En hij iemand is die van huis uit heeft meegekregen ‘iets voor de samenleving te betekenen’. Meer bij Humanistisch Verbond

Lees ook:
Voor Sinan Can is ellende brandstof geworden (25 september 2017)

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.