— vrijdag 8 maart 2019, 13:35 | 0 reacties, praat mee

Van Praagprijs 2019 gaat naar Sinan Can

© Mischa Schoemaker / ANP

Documentairemaker Sinan Can krijgt voor zijn moed en onafhankelijke oordeel de Van Praagprijs 2019. Deze oeuvreprijs reikt het Humanistisch Verbond elke twee jaar uit aan iemand die de samenleving op 'onorthodoxe en vernieuwende wijze' medemenselijker maakt.

Can is bekend van documentaires als ‘Uitgezet’, ‘Bloedbroeders’, ‘De Arabische Storm’ en ‘Voorbij de grenzen van Saoedi-Arabië’.

Een onafhankelijke jury koos uit een longlist voor Can vanwege zijn moed en zijn onafhankelijke oordeel. Ook vindt de jury hem een belofte voor de toekomst, ondanks zijn inmiddels flinke oeuvre. “Het is iemand die even jeugdig is in zijn gedrevenheid als gerijpt in zijn oordeel.” Verder stelt hij “de lastige vragen die gesteld moeten worden in gesloten werelden en opent daarmee de ogen van jong en oud, waarmee hij laat zien dat ook in een moeilijke context de humane benadering mogelijk is.”

Can is blij verrast met zijn nominatie. Vooral omdat het een maatschappelijke prijs is. En hij iemand is die van huis uit heeft meegekregen ‘iets voor de samenleving te betekenen’. Meer bij Humanistisch Verbond

Lees ook:
Voor Sinan Can is ellende brandstof geworden (25 september 2017)

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.