— maandag 30 oktober 2017, 08:20 | 0 reacties, praat mee

Trouw-columnist Akkerman wint Heldringprijs

Trouw-columnist Stevo Akkerman heeft de J.L. Heldringprijs voor de beste columnist gewonnen. De J.L. Heldringprijs wordt sinds 2012 uitgereikt en is vernoemd naar Jérôme Louis Heldring (1917-2013), oud-hoofdredacteur van NRC Handelsblad. Laatste wijziging: 30 oktober 2017, 08:23

De jury prees Akkerman zaterdagavond om zijn ‘afgewogen analyses van wat politici, partijen en gewone mensen beweegt’. Akkerman laat drie dagen per week op pagina 2 van deze krant zijn licht op de actualiteit schijnen. Akkerman (54) schrijft pas anderhalf jaar columns voor Trouw. Daarvoor was hij onder meer werkzaam als redacteur bij Het Parool, Trouw en als correspondent in Praag voor radio en regionale kranten. Hij schreef meerdere boeken, waaronder de meermaals bekroonde roman Donderdagmiddagdochter.

“Stevo Akkerman biedt ruim baan aan de twijfel in zijn voortreffelijk geschreven columns, juist door de eigen onzekerheid over zijn standpunten niet onder stoelen of banken te steken”, aldus de jury. “Dat kom je weinig tegen in de wereld van de column.” 

Akkerman (54) schrijft de columns sinds 2016. Eerder was hij chef van de buitenlandredactie. Voor hij bij Trouw begon, werkte hij onder meer bij Het Parool. Zijn autobiografische roman ‘Donderdagmiddagdochter’ (2013) is meermalen bekroond. Meer bij Trouw (betaald, via Blendle)

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.