— woensdag 8 juni 2016, 09:30 | 0 reacties, praat mee

Personeel TMG wijst sociaal plan af

Medewerkers van de Telegraaf Media Groep zien niets in het nieuwe sociaal plan dat het bedrijf wil afsluiten met de vakbonden. Dat blijkt uit een stemming onder het personeel . Een meerderheid wees het sociaal plan deze week af.

De bonden, NVJ, CNV, FNV Kiem en De Unie, hadden het eindbod van TMG neutraal voorgelegd aan de leden. Annabel de Winter van de NVJ: ‘We vinden het erg mager, maar kregen van TMG duidelijk te horen dat er niet meer in zit.’

TMG maakt gebruik van de nieuwe Wet werk en zekerheid die de mogelijkheid geeft te korten op de vertrekvergoedingen gebaseerd op de kantonrechtersformule. Nieuwe vergoedingen zijn 20 tot 50 procent lager dan voorheen. De exacte regeling is tijdens personeelsbijeenkomsten door de NVJ uitgelegd.

De Winter: ‘Wij vinden dat de werkgever zich er wel erg makkelijk van af maakt tegenover personeel dat er vaak jarenlang heeft gewerkt. Zeker voor de journalisten geldt dat hun arbeidsmarktkansen niet groot zijn. Een fatsoenlijke vertrekregeling is dan op zijn plaats’.

‘TMG zegt dat daar geen geld voor is. Er wordt verlies geleden. Dat zie ik, maar tegelijk wordt 8 miljoen euro dividend uitgekeerd aan de aandeelhouders. Dat kan niet tegelijk.’

Het is onzeker wat er nu gebeurt. De Winter: ‘De directie heeft duidelijk aangegeven dat er niet meer in zit. Dus ik verwacht niet dat ze zonder slag of stoot met een beter bod komen. Het personeel zal dus duidelijk moeten maken dat het echt ontevreden is.’

Daar is wat De Winter betreft haast mee geboden. Er zijn geruchten over nieuwe reorganisaties bij TMG. ‘Als die zonder sociaal plan worden uitgevoerd betekent dat allemaal individuele regelingen met de kans op heel veel rechtszaken. Dat duurt lang, geeft veel onzekerheid en kost veel geld. Daar is niemand mee gebaat.’

TMG is uitgever van onder meer De Telegraaf, de regionale dagbladen en huis-aan-huis bladen van de Holland Media Combinatie en heeft een drukkerij in Amsterdam.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.