— vrijdag 11 december 2020, 09:29 | 0 reacties, praat mee

Universiteit Leiden wil persbureau voor gevluchte journalisten opzetten

© ANP / Harold Versteeg

De Universiteit Leiden is bezig met het opzetten van een persbureau voor gevluchte journalisten. Het doel van het persbureau is journalisten die hun thuisland hebben moeten ontvluchten weer aan het werk te krijgen.

Dat maakt de universiteit bekend naar aanleiding van de World Press Freedom Conference, die deze week plaatsvond. “Gevluchte journalisten zitten dankzij het International Cities of Refugee Network (ICORN) ergens veilig, maar kunnen hun beroep niet uitoefenen”, aldus hoogleraar Journalistiek en Nieuwe Media Jaap de Jong tegen het Leids Dagblad. “Zij kennen de taal en het medialandschap niet. Dit persbureau moet hen stimuleren om als journalist aan de slag te blijven.”

De Jong stelt daarnaast dat hij hoopt dat het persbureau zal leiden tot een samenwerking binnen de universiteit, zodat studenten en journalisten van elkaar kunnen leren. “Het is belangrijk dat journalisten hun werk kunnen doen zonder bang te moeten zijn”, aldus De Jong. “Het is van levensbelang voor de democratie dat informatie goed gecheckt wordt en dat journalisten die kritisch zijn, dat kunnen blijven doen.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.