Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— donderdag 13 oktober 2016, 09:13 | 0 reacties, praat mee

Uitvaart Oerlemans vandaag in Amsterdamse Zuiderkerk

In de Zuiderkerk in Amsterdam wordt vandaag een afscheidsdienst gehouden voor de op 2 oktober in Libië omgekomen oorlogsfotograaf Jeroen Oerlemans. Na de dienst wordt Oerlemans in besloten kring begraven op de Amsterdamse begraafplaats Zorgvlied. Laatste wijziging: 13 oktober 2016, 09:13

Het Parool meldt dat Oerlemans’ vrouw zijn journalistieke collega’s heeft gevraagd alleen als vriend naar de uitvaart te komen. Media-aandacht die het afscheidsmoment voor hun kinderen van vier, zeven en negen verstoort, wordt niet gewaardeerd.

Oerlemans werd in de Libische stad Sirte dodelijk getroffen door een kogel van een sluipschutter. Hij droeg een kogelwerend vest, maar werd zijdelings geraakt waardoor de kogel achter zijn vest kon komen.

Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen schreef voor Villamedia herinneringen op aan zijn collega. “Ik kende Jeroen als collega, niet als vriend. Sowieso ben ik op mijn hoede met de term ‘vriend’ als mensen doodgaan of bekend worden. Al bestaat er in oorlogsgebieden, zoals besproken aan tafel bij Pauw, wel zoiets als instant friendship”, aldus Melissen.

Bekijk meer van

Jeroen Oerlemans

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.