— maandag 16 juni 2008, 09:19

Criticus Kees Fens gestorven

In zijn woonplaats Amsterdam is Volkskrant-criticus Kees Fens overleden. De longziekte waaraan Fens als jaren leed, werd hem fataal. Hij stierf op 78-jarige leftijd in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. "Zijn stem heeft bijna veertig jaar in de Volkskrant geklonken. Dat is uniek en ongeëvenaard", zegt de hoofdredacteur, Pieter Broertjes. Regisseur Hans Keller heeft de afgelopen tijd met Kees Fens gewerkt aan een documentaire over diens leven, Kees Fens, Erfgenaam van een lege hemel. Die film gaat morgen in première op het Holland Festival (en wordt later op de avond ook uitgezonden op Nederland 2). "Met Fens' overlijden verandert het feestelijke programma dat de première zou begeleiden plotseling in een postuum eerbetoon", schrijft de Volkskrant.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.