— maandag 3 april 2017, 08:05 | 0 reacties, praat mee

‘Fox en O’Reilly betalen zwijggeld vanwege vermeende seksuele intimidatie’

De Amerikaanse tv-presentator Bill O'Reilly, bekend van de conservatieve nieuwszender Fox News, wordt door minstens vijf vrouwen beschuldigd van ongewenst gedrag. O'Reilly zou zijn invloed hebben gebruikt om vrouwen met wie hij werkte onder andere seksueel te intimideren. Dat meldt de New York Times, die meldt dat de zaken zijn geschikt met geldbedragen.

Fox en O’Reilly zouden volgens de krant in totaal 13 miljoen dollar hebben betaald aan de vijf vrouwen in ruil voor hun zwijgen en het opschorten van eventuele gerechtelijke stappen. Twee van die financiële deals waren al bekend, maar volgens de New York Times zijn er nog drie andere gevallen.

Twee van de schikkingen werden geregeld nadat voormalige Fox-CEO en oprichter van de zender Roger Ailes afgelopen zomer zijn functie moest neerleggen. Meerdere vrouwen hadden hem van seksuele intimidatie beschuldigd. In sommige gevallen was er sprake van jarenlang lastigvallen. Oud-presentatrice Gretchen Carlson, die de zaak aan het rollen bracht, kreeg 20 miljoen dollar schadevergoeding.

Volgens CNN verwacht Fox dat nog meer vrouwen naar voren zullen komen met beschuldigingen. O’Reilly ontkent op zijn site de vrouwen te hebben lastiggevallen.

Bekijk meer van

Fox News Bill O'Reilly

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.