— maandag 3 april 2017, 08:05 | 0 reacties, praat mee

‘Fox en O’Reilly betalen zwijggeld vanwege vermeende seksuele intimidatie’

De Amerikaanse tv-presentator Bill O'Reilly, bekend van de conservatieve nieuwszender Fox News, wordt door minstens vijf vrouwen beschuldigd van ongewenst gedrag. O'Reilly zou zijn invloed hebben gebruikt om vrouwen met wie hij werkte onder andere seksueel te intimideren. Dat meldt de New York Times, die meldt dat de zaken zijn geschikt met geldbedragen. Laatste wijziging: 3 april 2017, 09:05

Fox en O’Reilly zouden volgens de krant in totaal 13 miljoen dollar hebben betaald aan de vijf vrouwen in ruil voor hun zwijgen en het opschorten van eventuele gerechtelijke stappen. Twee van die financiële deals waren al bekend, maar volgens de New York Times zijn er nog drie andere gevallen.

Twee van de schikkingen werden geregeld nadat voormalige Fox-CEO en oprichter van de zender Roger Ailes afgelopen zomer zijn functie moest neerleggen. Meerdere vrouwen hadden hem van seksuele intimidatie beschuldigd. In sommige gevallen was er sprake van jarenlang lastigvallen. Oud-presentatrice Gretchen Carlson, die de zaak aan het rollen bracht, kreeg 20 miljoen dollar schadevergoeding.

Volgens CNN verwacht Fox dat nog meer vrouwen naar voren zullen komen met beschuldigingen. O’Reilly ontkent op zijn site de vrouwen te hebben lastiggevallen.

Bekijk meer van

Fox News Bill O'Reilly

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.