— woensdag 17 februari 2021, 09:36 | 0 reacties, praat mee

Uitstekende omzetcijfers en groei digitale abonnees Le Monde

Gedrukte kranten blijven voor Le Monde een belangrijke inkomstenbron: toch is de toekomst duidelijk digitaal, stelt topman Louis Dreyfus. | AFP

De Franse krant Le Monde haalt komend jaar 50 miljoen euro uit digitale abonnementen, zegt Louis Dreyfus van uitgeverij Le Monde Group. Er zijn momenteel 385.000 digitale abonnees, het doel is dit jaar af te sluiten met 460.000 digitale lezers.

In een interview met vaktitel Mindmedia zegt Dreyfus dat de omzet binnen de uitgeverij stabiel is, goed voor 300 miljoen euro met een winst na belastingen van zo’n 15 miljoen euro. Dat is meer dan in 2019.

Betalende abonnees zijn de voornaamste inkomstenbron (83 procent) voor het uitgeefconcern, dat naast Le Monde ook diverse tijdschriften uitgeeft. Advertenties bepalen nu 17 procent van de inkomsten. Dreyfus merkt op dat de afhankelijkheid van reclame tien jaar geleden nog 25 procent was. “Binnen de veld van Le Monde zijn digitale abonnementen de belangrijkste bron van inkomsten geworden”, aldus Dreyfus.

Eind vorige maand meldde Le Monde dat ze twee derde van hun inkomstens uit abonnementen en losse kioskverkoop halen, met 23 procent uit advertenties. Digitale abonnementen hebben de daling van print- en reclameinkomsten gecompenseerd, aldus de krant.

Verder wordt de daling van printinkomsten geremd door productdiversificatie als boeken, dvd’s en evenementen. Programma’s en redactionele inhoud van deze evenementen zijn de exclusieve verantwoordelijkheid van de redactie van Le Monde.

Bekijk meer van

Le Monde

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.