— vrijdag 1 april 2011, 08:40

Uitgevers willen dat Zite stopt

Mediabedrijven als The Washington Post, Dow Jones en Getty Images protesteren bij de maker van de iPad-app Zite. Zite zou inbreuk maken op hun auteursrechten. Zite maakt het mogelijk artikelen uit verschillende media samen te voegen tot een persoonlijk magazine. Daarvoor wordt de tekst uit het oorspronkelijke artikel getild en zonder de bijbehorende advertenties getoond, maar wel met een verwijzing naar de oorspronkelijke bron. De bezwaarmakers wijzen er op dat zo alleen Zite verdient aan de eventuele reclamebanners die ze erbij kunnen gaan plaatsen. Die inkomsten zullen nodig zijn om de 4 miljoen aan ontwikkelkosten terug te verdienen. Zite is vergelijkbaar met Flipboard en Pulse, maar belooft dat naarmate je vaker van het programma gebruik maakt je een steeds meer aan je smaak aangepast tijdschrift krijgt.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.