data als kans

— zaterdag 25 juni 2022, 07:32 | 0 reacties, praat mee

Uitgever van reismedia roept op tot overheidsingrijpen op Schiphol

© Shirley de Jong

TRAVelMedia, uitgever van onder andere Travelpro en TravMagazine, wil de overheid met een petitie oproepen tot ingrijpen op Schiphol. "De zomermaanden lijken rampzalig te worden, maar de overheid neemt geen enkele verantwoordelijkheid", klaagt initiatiefnemer Tom van Apeldoorn in een toelichting. Laatste wijziging: 25 juni 2022, 07:33

“Ik hoop dat minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) het voortouw neemt en de security op Schiphol, desnoods met behulp van de politie of het leger, snel op orde heeft. Het kan en moet anders”, geeft hij aan.

Dat Van Apeldoorn als uitgever een petitie is gestart, heeft ermee te maken dat de doelgroep van de reismedia bestaat uit reisagenten, touroperators en luchtvaartmaatschappijen en daarnaast ook de vakantieganger. Zij maken zich volgens hem ernstige zorgen over de situatie op Schiphol.

Bij minimaal 40.000 handtekeningen kan de petitie bij de Tweede Kamer worden ingediend om op de agenda te komen. Zo ver is het nog lang niet, maar de actie is pas net begonnen.

Van Apeldoorn hoopt te bereiken dat “nu ook in Den Haag eindelijk het kwartje valt dat Schiphol de afgelopen tien jaar niet alleen 1,8 miljard euro aan dividend heeft opgeleverd aan de overheid als aandeelhouder, maar dat Schiphol ook een onmisbaar onderdeel van onze infrastructuur is”.

Bekijk meer van

Schiphol

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.