vlaams-nedellandse-beurs

— donderdag 22 februari 2018, 14:50 | 0 reacties, praat mee

Universiteit plaatst video college terug online

Foto: ANP/Alexander Schippers

De universiteit van Wageningen (WUR) heeft een online college planologie dat het eerder verwijderde teruggezet op YouTube. De universiteit zette het filmpje enkele weken geleden op zwart nadat projectontwikkelaar SADC kritiek had geuit op de inhoud ervan. Een verhaal daarover in NRC brengt de universiteit ertoe het college terug te plaatsen. Laatste wijziging: 22 februari 2018, 17:55

Emeritus hoogleraar Arnold van der Valk, die het video-college verzorgde, noemt het terugplaatsen tegenover NRC „gerechtigheid”. „Ik kreeg net een mail van de rector van Wageningen dat het filmpje vandaag weer wordt geplaatst en tot 6 maart in oude vorm te raadplegen zal zijn. Daarna komt de nieuwe versie online waarin twee regels zijn toegevoegd.”

In het omstreden filmpje bespreekt Van der Valk de gang van zaken rond de biologische zorgboerderij ‘De Boterbloem’, aan de rand van Amsterdam. Hij vertelt – geheel naar waarheid – hoe er vanaf 2000 in het gebied is gespeculeerd met landbouwgrond en hoe de later wegens corruptie veroordeelde Noord-Hollandse VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers zich (betaald door projectontwikkelaars) bemoeide met het gebied.

Meer bij NRC

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.