word studentlid

— vrijdag 4 juni 2021, 10:00 | 0 reacties, praat mee

Uitgave online advertenties voor eerst hoger dan offline reclame

Uitgave online advertenties voor eerst hoger dan offline reclame
© Pixabay

De uitgaven aan online reclame in de Nederlandse media lagen in 2020 voor het eerst hoger dan bestedingen aan offline advertenties. Hoewel dat al een paar jaar in de lucht hing, kwam die omslag vorig jaar deels doordat organisaties vanwege de coronacrisis minder zijn gaan besteden. Laatste wijziging: 4 juni 2021, 10:01

Dat berekende onderzoeksbureau Nielsen, volgens NU.nl. Volgens het bureau werd vorig jaar 4,4 miljard euro aan reclame besteed, 6 procent minder dan in 2019. 52 procent daarvan ging naar online advertenties.

Nielsen stelt dat adverteerders door de crisis terughoudender werden en dat het sluiten van fysieke winkels ervoor zorgde dat er minder geld werd uitgegeven aan reclamefolders. Bestedingen aan online reclame namen tegelijkertijd toe, wat een groei van 7,5 procent betekent ten opzichte van 2019.

Vooral bestedingen aan buitencampagnes en reclame in de bioscoop daalden flink, maar ook aan radio- en televisiereclame werd minder besteed. Bij print liepen de inkomsten uit advertenties met 23 procent terug, wat volgens Nielsen in lijn is met dalingen van de afgelopen jaren. Kranten hadden volgens het onderzoeksbureau minder last van de coronacrisis. Bij huis-aan-huisbladen liepen de advertentie-inkomsten met een derde terug.

Bekijk meer van

Nielsen

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.