training eu starters

— woensdag 7 september 2022, 16:05 | 0 reacties, praat mee

Twitter-profiel van dr Kelder en Co deelt nummer suicidepreventie nadat Jort Kelder grap over zelfdoding maakt

Jort Kelder heeft verontwaardigde reacties uitgelokt met een grap over zelfmoord in zijn NPO Radio 1-podcast De Jortcast (AVROTROS). Het aan de podcast verbonden Twitter-account 'dr Kelder en Co' deelde niet alleen de grap, maar later ook contactinformatie van 113 Zelfmoordpreventie. Laatste wijziging: 7 september 2022, 16:36

“Het is misschien maar beter als die mensen er een eind aan maken als ze hun tentamen niet hebben gehaald, mijn god zeg.” Deze opmerking maakt Kelder in aflevering 493 van zijn Jortcast. De aflevering heeft als titel ‘Burn-out, typisch millennial!?!

In deze aflevering is psychiater en opiniemaker Esther van Fenema te gast. Van Fenema en Kelder spreken in deze episode onder andere over de psychische weerbaarheid van millennials (mensen die die zijn geboren tussen 1981 en 1996).

“Je hoort vaak met die millennials, die hebben een keurige jeugd gehad, moeiteloos, jubeltonnetje voor het huis. Dan hebben ze hun eerste harde functioneringsgesprek met een baas. En dat is dan niet de bedoeling, dat er dan ineens kritiek komt. En dan melden ze zich daarna ziek”, stelt Kelder.

Van Fenema lijkt Kelders lezing op haar eigen manier te onderstrepen en vult aan: “Ik zie jonge mensen bij de crisisdienst die daar komen, suïcidaal zijn, niet meer willen omdat er een relatie uit is of omdat een tentamen niet gehaald is of een huisdier dat overleden is.” Aansluitend maakt Kelder de bewuste grap.

Fenema laat direct weten dat ze die grap niet helemaal gepast vindt: “Daar kunnen we cynisch over zijn en om lachen, maar op dat moment is het voor die persoon echt een drama”, stelt Fenema. “En als je dan terugkijkt, ja dan zou het kunnen dat iemand niet heeft geleerd om met die gevoelens om te gaan.”

Het fragment werd zoals gezegd door het Twitter-account ‘dokter Kelder en co’ gedeeld. Een dag later voegde de beheerder van het account ook de contactgegevens van 113 Zelfmoordpreventie aan de bewuste tweet toe.

Bekijk meer van

Jort Kelder

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.