— dinsdag 3 augustus 2021, 13:05 | 0 reacties, praat mee

Twitter in zee met AP/Reuters voor ‘betrouwbare context rond discussies’

AFP

Social mediaplatform Twitter gaat met persbureaus Associated Press (AP) en Reuters samenwerken om "geloofwaardige informatie" te promoten bij discussies. Als zo'n discussie aanzwelt rondom (vermeende) feiten, kan het zogeheten Twitter-curatieteam context bieden door een betrouwbare bron als AP/Reuters aan te halen.

Zulke context kan nodig zijn als gesprekken “opmerkelijk, controversieel, gevoelig of potentieel misleidend” zijn. Twitter kan teruggrijpen op de expertise van de persbureaus als er weinig andere nieuwsbronnen zijn of als het de leden van het curatieteam aan expertise ontbreekt.

Omdat de persbureaus in het Engels publiceren, is dat de taal waar dit programma op wordt toegepast. Reuters en AP kijken uit om mee te helpen disinformatie te bestrijden en gebruikers van betrouwbare informatie te voorzien. Meer bij Twitter

Bekijk meer van

Twitter Reuters Associated Press

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.