website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Twintig jaar iMac

Lars Pasveer — Geplaatst op zondag 6 mei 2018, 12:18

Opinie Ongeacht of je nu zweert bij Apple, Windows of een van de Linux-derivaten: je ontkomt niet aan de conclusie dat de eerste iMac een design-icoon is. Steve Jobs introduceerde de nieuwe machine op 6 mei 1998, niet lang nadat hij bij Apple terugkeerde.

De introductie, dus alweer twintig jaar terug, luidde een nieuw tijdperk in voor Apple maar had ook aantoonbaar effect op andere computerbouwers. Die merkten dat consumenten graag betaalden voor iets dat functioneel én mooi was. Apple herhaalde het kunstje in 2007 nog eens rond mobiele telefoons: die zagen er naast een iPhone ineens wel heel grof en onhandig uit.

Ook voor Apple-haters winst. Full disclosure: ik tik dit op een Mac mini. Die stamt echter uit 2011 en werd afgelopen december door Apple zelfs officieel antiek verklaard. Mijn telefoon draait al jaren onder Android, dus een fanboy kun je me niet noemen. Los van een terloopse tweet van topman Tim Cook lijkt Apple zelf geen bijzondere aandacht aan het jubileum te schenken.

Macrumors en Engadget blikten wel terug, met onder meer de eerste, inmiddels onvoorstelbare specificaties van een processor van 233 megahertz, 4 gigabyte schijfruimte en 32 megabyte werkgeheugen.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.