— vrijdag 8 november 2013, 09:04 | 0 reacties, praat mee

Mac Pro komt in december

1–2

Onlangs heeft Apple weer een evenement gehouden waarin het onder meer een nieuwe iPad en iPad mini onthulde. Lichter, snellere chip, beter scherm, yada yada yada.

Wat ik persoonlijk interessanter vond, is dat het bedrijf eindelijk de beschikbaarheid en prijs van de Mac Pro heeft onthuld. De machine heeft vanwege de niet te ontkennen prullenbakvorm wat gniffelende kritieken gehad. Maar ik ben ergens wel gecharmeerd van de 25 centimeter hoge behuizing, die maar één ventilator heeft vanwege een innovatieve centrale ‘hittekern’ die warmte van de diverse componenten boven afvoert. Het ronde ontwerp is op z’n minst gedurfd te noemen.

Het productieproces, waarvan Apple een filmpje maakte, is fascinerend om te zien (tek.st/65). De snelle processor, standaard twee grafische kaarten en het ontbreken van een klassieke harde schijf – er zit enkel zogeheten solid state opslag in – betekent dat de Mac Pro naast snel ook duur is: hij is vanaf december te koop voor net geen 3000 euro. Voor het duurste model moet nog eens ruim duizend euro worden afgetikt. Na betaling ontvang je enkel de computer en een netsnoer. Ondanks al dat geld levert Apple namelijk geen toetsenbord en muis mee.

apple.nl/macpro

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.